Een f*cking pepernoot in de achterband en ander leed

Nou het is weer zover….

Sint is in het land.

Jaja al eventjes maar vandaag is het in de meeste huizen een gekkenhuis. En dan heb ik het niet eens over de stress van hapjes ideeën of gedichtenleed… Nee… 

Kinderleed.

Nee, dat zeg ik ook verkeerd…Ouderleed.
Heb je geen kinderen? Dan lees dit niet en ga zitten genieten op de bank van de rust…. Want je wilt nooit meer kinderen als je dit gelezen hebt. Trust me. 
Zomervakantie 2015

Het is wat vroeg wellicht maar het toeval wil dat er vragen werden gesteld en het niet prettig voelde te blijven liegen. De voorzichtigheid waarmee het werd gebracht was totaal nutteloos want ze vond het geweldig. een zomerdag vol van sint en piet ontdekkingen. Feest! 
Oktober 2015

Pepernoten in de supermarkt, pontificaal op kinderhoogte. Nondeju. 

En ja hoor…daar gaan we… 3 2 1 “mama, kijk! Sinterklaas is er! zullen we pepernoten kopen en in onze schoen doen voor Sint en Piet?”

“nee, schat, Sint is er nog lang niet…die komt pas eind november..”

Fluisterend: “ja maar jullie zijn toch Sint en Piet dus dan maakt het toch niet uit?!”

Kak.
November 2015

Ondanks de zelfgemaakte kalender krijg je elke ochtend, middag en avond te horen: “nog …nachtjes hé?!”
Eind november 2015

Godzijdank…Het Sinterklaasjournaal…lang leven Diewertje Blok voor 15 min rust…
“Maar vanaf nu mag ik elke avond de schoen zetten want hij is in het land!”

“Nee.”
(ok, de zaterdag- en zondagochtenden is het wel heerlijk je kind zo blij te zien…maar dat terzijde)
Dankzij dat ze ‘het grote geheim’ nu weet is de ziekelijke spanning (slecht slapen, slaapwandelen tot in de tuin en buikpijn) eraf maar haar fantasie blijft haar fantasie dus eigenlijk maakt het geen reet uit voor de gekte. 
En dan de kers op de taart: d’r moeder zit in de Ouderraad voor het eerste jaar en natuurlijk ook meteen maar in het Sinterklaas team. joepie!!!

Dus mama heeft een kort lijntje met Sint, Piet, uitzoeken van kadootjes op school, immens grote hoeveelheden pepernoten in huis en ze mag mee’helpen’ met mengen van de schuimpjes (ps. ja, ik zal een halve zak minder declareren bij de secretaris…) én ze is óók nog op school de héle dag! 
Dus ze is de koning te rijk. En dat zegt ze ook de hele dag in allerlei verschillende versies. Lief hoor maarreh… de tv gaat om 16uur aan ipv 17uur….

TMaar dan komt er een punt dat ze om 5uur ’s morgens naar beneden wil. Ho. Stop. 

Nou okee, dan ga maar naar beneden (zwakkeling! moeder van niks!) pak je kadootje uit maar dan weer terug naar bed, hoor… Écht veel te vroeg voor je (en voor ons). Ze zegt het prima te vinden maar als ik dan om 8uur wakker word en haar vraag hoe laat ze naar beneden is gegaan zegt ze: “Het was zes uur, dus ik heb nog een heel uur in bed gelegen. Gespeeld. “… pfffff…. einde van de dag dus niet te genieten…. 
4 december 2015

Sinterklaas op school. Echt heel leuk. Maar om 16uur ben ik er klaar mee. Met de dag ja. En met Sint. Kindlief komt erachter dat het vrijdag is DUS ze mag nog vanavond haar schoen zetten!

Gelijk heeft ze eigenlijk wel. Sjips.

Dus nog effe naar de hema: glitterlijm, raamstiften en vouwblaadjes. check. 
5 december 2015

Gelukkig is het Sinterklaasjournaal afgelopen. Was leuk hoor maar HELE dagen IEDEREEN een naam geven: knutselpiet, tikpiet (ik nu…), paniekpiet (haar vader heeft nergens last van en doet er nog graag een schepje bovenop. Elke dag.) of kookpiet. Pffff en alle toneelstukjes waarbij wij eigenlijk moeten meedoen maar ze rustig zelf alle hoofdrollen vervuld als ik pas. Gelukkig is papa zo thuis…
Nog één middag en avond… Wat zal ik heerlijk slapen vanavond…
En dan morgen het kerstdorp opzetten….
Zucht….

 
(edit:met dat ik dit schrijf zegt ze ‘boos’omdat ik niet wil meespelen: Nou, dan ga ik terug naar Spanje hoor! Dus oke…soms lach je je ook kapot lol (zij nog bozer…)

Advertenties
Een f*cking pepernoot in de achterband en ander leed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s