Afrika

Tv moment van gisteren: Op een vliegveld in Australië wordt een deel van de hal geëvacueerd uit voorzorg. Ze horen een vreemd gezoem uit een koffer komen. Nu weet ik uit ervaring dat Australië een land is waarbij schoenen  worden gedesïnfecteerd in een badje zodra je het vliegtuig uit stapt en elk houtje wordt onderworpen aan een inspectie waar CSI jaloers op kan zijn. Bang voor van alles. 

Afijn, hierdoor gingen mijn gedachten terug naar 1999. (Ik kan best sterke verhalen vertellen maar deze is echt niet overdreven) Na een aantal keren in verschillende landen van Afrika te zijn geweest hebben wij zin in een ‘bekende’ vakantie. Dus we gaan voor een tweede keer naar Tanzania, Zambia en Zimbabwe. En we nemen mijn moeder mee. (Nee dit is geen grapje) 

Wij laten haar onze geweldig ontdekte plekken zien en wij genieten van haar bewondering en verwondering. Van elk grasje, bloempje en onkruidje. Serieus: tijdens een game drive op zoek naar wilde dieren met een chauffeur en kok aan boord (klinkt sjieker dan het is…samen spreken ze net goed genoeg Engels zeg maar…)  zorgt mijn moeder er voor dat er om de 50 meter wordt gestopt omdat ze een plantje ziet die we ‘thuis’ niet hebben en wilt ze dit vastleggen op haar pocketcameraatje (niet voor niets ‘oma Flits’). Totdat wij voorzichtig haar moeten vertellen dat we komend half uur niet meer willen stoppen anders komen we nooit ergens. Maar dit terzijde. 

Mijn moeder heeft ‘snoetenpoetsers’ bij zich. Vochtige doekjes om je te verfrissen.  Ze heeft zich voorbereid en weet dat je na een dagje Afrika net zo zwart als de Afrikanen zelf, terugkomt in je hotel. Zij douchen ook maar ach…mijn moeder houdt van tussendoor je handen wassen enzo. (Stiekem best lekker in zo’n volle hete zanderige jeep zo’n koud lapje tegen je smoel en nek…maar dat zeggen we niet)

Op wederom een mooie dag gaan we op weg naar eeuwen oude grotten, waar nog te zien is hoe ze toen leefden, door overgebleven vage schilderingen op een stuk muur. We stappen het busje uit en moeten een stukje lopen. 

Een Afrikaan komt ons stelletje tegemoet lopen en dan horen we het… Gezoem. Nadat iedereen zijn tas op de grond heeft gegooid is het duidelijk dat het uit de rugzak van mijn moeder komt. 

Voor uw beeldvorming: vijf Afrikanen en wij drietjes staan in een cirkel met de rugzak van mijn moeder in het midden op de grond. In the middle of nowhere. Een gewone rugzak met twee zakjes voorop en een flapje met gesp over het bij elkaar gebonden touwtje. 

Die stoere Afrikanen trekken wit weg en houden gepaste afstand. Het zoemen lijkt luider te worden. Zij weten toch wel welke slang welk geluid maakt??? Zij zijn toch verantwoordelijk voor ons als bezoekers van hun land. Of zoiets. Doe iets! 

  
Het is dat ik niet zo nieuwsgierig was maar anders… Daarom komt manlief naar voren en met een stokje gooit hij het flapje achterover (godzijdank zat gesp niet vast…doet iemand dat wel ‘ns trouwens?!) en springt weer achteruit. Voor het geval dat…

Zoemen, wat ging lijken op sissen, werd luider. Hier valt niet veel te evacueren want er is niemand…behalve wij. Heel voorzichtig trekt hij vervolgens een touwtje los (ondertussen zijn de Afrikanen eng stil en bemoeien wij ons met hoe je een rugzak open maakt) en nadat we zeker denken te weten dat er nog niets uit springt, gaat het andere touwtje ook los. Manlief denkt nu dat de kust veiliger is en heel snel trekt hij de opening ver open. Hij ziet nog steeds niets en dus gaat hij kijken. 

Vervolgens begint hij te graaien en lacht. Lacht nog harder. Wij lachen breeduit mee en slaken kreten van wanhoop naar mijn moeder. 

We hebben 10 minuten nodig gehad om deze Afrikanen uit te leggen wat een electrische tandenborstel was…
Oh…en wat er op tv gebeurde nadat ze de eigenaar vonden vd koffer? De oude man in een rolstoel komt aan rijden en moet de koffer zelf openmaken (wat ik vrij vreemd vindt….je evacueert de boel voor evt explosieven maar laat de passagier zelf koffer openmaken…!?! Weird)

Ik heb nog nooit zo’n grote vibrator gezien. Serieus. Maar hij deed het uitstekend dus… 😶 Het gezicht vd man werd onherkenbaar gemaakt op tv. Uiteraard.  

Advertenties
Afrika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s